RVO rapport: Nederlands succes en kansen op het gebied van elektrisch vervoer.

10 December, 2015

In een deze week gepubliceerd rapport belicht de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het verdienpotentieel van elektrisch vervoer. Naast het feit dat elektrisch vervoer binnen Nederland naar schatting zo’n 3200 banen oplevert en 260 miljoen euro aan waarde toevoegt aan de Nederlandse economie, belicht dit rapport ook de uitstekende prestaties en kansen op internationaal gebied.

Nederland heeft internationaal gezien na Noorwegen het hoogste procentuele verkoopaandeel in de elektrische vervoer markt. Daarnaast prijst het rapport de aandacht die elektrisch vervoer dit jaar heeft gekregen tijdens handelsmissies en beurzen, zoals de Hannover Messe, waar Cleantech Holland nauw bij betrokken is geweest. Ook steeds meer buitenlandse bedrijven in de elektrisch vervoer branche vestigen zich in Nederland. Zo hebben Tesla (VS), Darfon (Taiwan) en BYD (China) reeds vestigingen geopend in Nederland.

Het gehele rapport is te vinden op de website van de RVO (link).

Heeft u interesse in export activiteiten op het gebied van elektrisch vervoer? Laat het ons vooral weten op info@cleantechholland.com.

Bron: RVO


Share:

Comments are closed.