Inkomende delegatie uit Japan op het gebied van Offshore Wind 22 t/m 26 Juni 2015

28 May, 2015

Op uitnodiging van Holland Home of Wind Energy (HHWE) zal een delegatie van dertig Japanse windenergiebedrijven o.l.v. Japan Wind Power Association (JWPA) van 22 t/m 26 juni 2015 Nederland bezoeken voor kennisuitwisseling op het gebied van offshore wind. Dit bezoek is onderdeel van het Programma Partners for International Business (PIB) en is een vervolg op het Staatsbezoek en de Parallelle Economische Missie van Minister Kamp naar Japan eind oktober 2014.
De volgende thema’s komen onder meer aan bod tijdens het programma:
 Offshore wind beleidsontwikkelingen in Nederland en Japan
 Milieuaspecten, vergunningen, stakeholdermanagement en financiering
 Techniek op zee bij installatie, exploitatie & beheer wind op zee
 Veiligheid op zee
 Havens en logistiek

Een bezoek aan offshore wind gerelateerde bedrijven (Bow Terminal, Damen Shipyards, ECN, Falck, Marin, Royal IHC, Knowledge Centre WMC), het Ministerie van Economische Zaken, RVO en offshore windparken zullen onderdeel vormen van het vijfdaagse programma.
Ook zal er tijdens het bezoek een MoU ondertekend worden door HHWE en JWPA. Hierin zal vastgelegd worden hoe beide partijen samen op zullen trekken om offshore wind verder te ontwikkelen in Nederland, Japan en mogelijk daar buiten.

Op donderdagmiddag 25 juni organiseert HHWE een matchmakingevenement voor het Nederlandse bedrijfsleven. Voor HHWE leden is deze matchmaking gratis. Ook een (beperkt) aantal niet-HHWE leden kunnen tegen een vergoeding van €400 (excl. Btw) deelnemen aan deze matchmaking en de aansluitende netwerk borrel.

Voor meer informatie over het inhoudelijke programma kunt u terecht bij Arjen Schutten arjen@hhwe.eu M. 06-46363854 en / of Justus Schoemaker justus.schoemaker@dujamdesk.com

List delegation


Share:

Comments are closed.