Inkomend Bezoek Duurzame Energie (o.a. Solar en Waste to Energy), 29 Oktober 2015 Den Haag

12 October, 2015

Op 29 oktober openen premier Rutte en premier Hamdallah de tweede editie van het Nederlands-Palestijnse Bilaterale Samenwerkingsforum ter versterking en verbreding van de betrekking tussen Nederland en de Palestijnse Gebieden.
Een delegatie van Palestijnse vertegenwoordigers van bedrijven en kennis- en overheidsinstellingen, onder leiding van president Abbas, reist af naar Nederland. Het forum biedt een uitstekende gelegenheid voor u om contacten te leggen met potentiële partners en kennis te nemen van de sector ontwikkelingen in deze regio en de (financiële) mogelijkheden in het Midden-Oosten.
Tijdens deze middag krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden die de Palestijnse markt biedt op het gebied van private sectorontwikkeling. Zo zal een presentatie worden gegeven over de financiële instrumenten die de Nederlandse overheid beschikbaar stelt voor het zakendoen met de Palestijnse Gebieden.

Programma voor de Duurzame Energie Sector
12:30 Registratie en lunch
13:00 Begin Seminar; “Current Situation and Cooperation Possibilities Renewable Energy”.
15:00 Officiële Opening door Premier Rutte
15:30 Matchmaking
17:00 Private Sector Development Instruments – de financiële instrumenten die de Nederlandse overheid  beschikbaar stelt voor het zakendoen met de Palestijnse Gebieden
18:00 Officiële Sluiting door Minister Koenders
18:30 Netwerk event

Kansen in de Palestijnse Gebieden
De markt voor hernieuwbare energie in deze regio wordt sterk beïnvloed door de politieke stabiliteit, de economische situatie van de bevolking, de stijgende vraag naar energie en de beschikbaarheid van eigen bronnen.  De Palestijnse regering wil nu vooral investeren in duurzame energie voor residentiële, commerciële en industriële behoeften.
De nieuwe nationale strategie benadrukt de uitbreiding van het gebruik van hernieuwbare energie, waarin wordt opgeroepen voor de productie van 120 MW elektriciteit met behulp van verschillende alternatieve energiebronnen. Neem gerust contact op voor een uitgebreider kansenrapport.

Voor wie is het programma interessant?
Palestijnse bedrijven zetten in op duurzame energiebronnen zoals zonne-energie en biogas. Deze bedrijven hebben belangstelling voor de Nederlandse kennis en ervaring op het gebied van duurzame energie, in het bijzonder zonne-energie. Tevens krijgt u deze middag inzicht in de private sectorontwikkeling in de Palestijnse gebieden alsmede informatie over de financiële instrumenten die de Nederlandse overheid beschikbaar stelt

U heeft de mogelijkheid de volgende Palestijnse bedrijven, actief in de duurzame energiesector, te ontmoeten tijdens de matchmaking
Pal Solar
Shams El Naher Co
Techland for Advanced Technology
MSADER for Energy Systems
Sunergy for Renewable Energy Solutions

Aanmelden
U kunt zich tot 22 oktober 2015 aanmelden voor deze middag via deze link. Indien u geïnteresseerd bent om 1 van de deelnemers individueel te spreken neemt u dan contact op met Cleantech Holland / Rogier Blokdijk (contactgegevens onderaan dit bericht).

Locatie Evenement
Worldhotel Bel Air
Johan de Wittlaan 30
2517 JR Den Haag

Meer informatie
Mocht u nog vragen en / of opmerkingen hebben, neem dan contact op met
Cleantech Holland
Rogier Blokdijk / Nicole de Borst
+31 (0)79 353 1390
info@cleantechholland.com

Met belangstelling zien wij uw aanmelding tegemoet.


Share:

Comments are closed.