Cleantech Holland ontving inkomende delegatie uit de Palestijnse gebieden

10 November, 2015

Op 29 oktober opende premier Rutte en premier Hamdallah de tweede editie van het Nederlands-Palestijnse Bilaterale Samenwerkingsforum ter versterking en verbreding van de betrekking tussen Nederland en de Palestijnse Gebieden.
Een delegatie van Palestijnse vertegenwoordigers van bedrijven en kennis- en overheidsinstellingen, onder leiding van president Abbas, reisde af naar Nederland. Het forum bood een uitstekende gelegenheid voor u om contacten te leggen met potentiële partners en kennis te nemen van de sector ontwikkelingen in deze regio en de (financiële) mogelijkheden in het Midden-Oosten.
Tijdens deze middag werd een goed beeld gegeven van de mogelijkheden die de Palestijnse markt biedt op het gebied van private sectorontwikkeling. Zo werd er een presentatie gegeven over de financiële instrumenten die de Nederlandse overheid beschikbaar stelt voor het zakendoen met de Palestijnse Gebieden.

Op 30 oktober jl. organiseerde Cleantech Holland een bedrijfsbezoek programma. In de ochtend bracht de delegatie een bezoek aan Solliance in Eindhoven. Naast een presentatie over de ontwikkelingen op solar gebied werd er een rondleiding gegeven in de hal waar de nieuwste technologieën werden gepresenteerd.

In de middag bezocht de delegatie de stad van de zon in Heerhugowaard. De Stad van de Zon is de eerste CO2-neutrale wijk in Nederland waarin bovendien veel aandacht aan het wijkwater werd besteed. Het grote aandeel wijkwater in de Stad van de Zon (circa 33%) dient als waterberging en voor recreatie. De Stad van de Zon dankt haar naam aan de grote hoeveelheid zonnedaken die voldoende energie opwekken om het hele electriciteitsverbruik van de 1400 woningen af te dekken.

Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met ons team:

Rogier Blokdijk, General Manager Cleantech Holland
Nicole de Borst, Project Officer, Marketing & Communications


Share:

Comments are closed.