Belangstelling voor Colombia in de lift

6 July, 2015

Het programma “Afval(-water) Business Colombia” (ABC) werpt zijn vruchten af. Onlangs sloten twee nieuwe Nederlandse bedrijven zich aan: Hofstetter-AWT en Wequips.

Het ABC programma is een Partners for International Business project. Een groep bedrijven positioneert zich tenminste twee jaar lang in een exportland, met steun van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In Colombia zijn dat Geesinknorba, producent van afval-inzamelwagens en persen, WAVIN Overseas, specialist in stedelijk watermanagement en VDL Translift, fabrikant van zijladers en logistieke systemen voor afvalinzameling. Geesinknorba heeft inmiddels een Colombiaanse vertegenwoordiger, WAVIN werkt samen met lokaal partnerbedrijf Pavco aan een demonstratieproject stedelijk watermanagement en VDL Translift heeft een vertegenwoordiger voor heel Latijns Amerika gevonden.

Begin april sloot Hofstetter-AWT zich aan. Hofstetter is wereldleider in het affakkelen en bewerken van gas emissies uit stortplaatsen, biogas, mijngas en industrieel gas. Het bedrijf trekt op met zusterbedrijf AWT, dat zich in Colombia voornamelijk richt op decentrale waterzuivering. Sinds begin juni doet ook het in Panama gevestigde bedrijf Wequips mee. Wequips is onder meer actief als vertegenwoordiger in Latijns Amerika van Bollegraaf, de Nederlandse leverancier van systemen voor single stream recycling.

Het ABC Colombia programma loopt tot eind 2015, met mogelijke verlenging in 2016. Tweede week september presenteert Nederland zich uitgebreid tijdens het internationale congres van de Colombiaanse associatie ACODAL in Santa Marta. 2-6 November komt een groep Colombiaanse officials en ondernemers uit de afvalsector naar Nederland.

Bedrijven met interesse kunnen zich melden bij de coördinator Bert Keesman van MetaSus, 06 12699014 of keesman@metasus.nl.

 


Share:

Comments are closed.