Save the date: WETEX 2018

Trade fair

Locatie: Dubai
Datum: van 23-10-2018 t/m 25-10-2018


In de Verenigde Arabische Emiraten liggen veel kansen voor Nederlandse ondernemers, met name op het gebied van watermanagement, duurzame energie en milieutechnologie.

Sinds de ontdekking van olie in de Verenigde Arabische Emiraten meer dan 65 jaar geleden, is het land getransformeerd tot een moderne staat met een hoge levensstandaard. De VAE verbruiken door de ligging, maar ook door de levensstijl, veel energie en water: 83% meer dan het gemiddelde verbruik wereldwijd. De Emiraten hebben zichzelf als doel gesteld om in 2021 24% van het energieverbruik uit low carbon bronnen te verkrijgen (in 2014 was dit slechts 0.2%). De Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) investeert de komende jaren 27 miljard dollar in cleantech oplossingen (voor water, energie en milieu). Daarnaast vindt in 2020 de World Expo plaats in Dubai. De voorbereidingen hiervoor bieden mogelijkheden voor de water, energie en milieutechnologie sector.

DEWA organiseert al sinds 1999 de Water, Energy, Technology and Environment Exhibition (WETEX) in Dubai. Op dit zeer internationale event presenteren meer dan 20 landen hun kennis en kunde middels een ‘country pavilion’. Meer dan 25.000 deelnemers waaronder wereldleiders, internationale beleidsmakers, management uit de industrie, investeerders, deskundigen, academici en journalisten bezoeken jaarlijks de WETEX. Allemaal zijn zij op zoek naar praktische en duurzame oplossingen voor de hedendaagse duurzaamheidsvraagstukken en uitdagingen op het gebied van klimaatverandering.

Cleantech Holland heeft voornemens evenals de voorgaande jaren een Holland Paviljoen te organiseren. Heeft u interesse of wens je meer informatie? Neem dan alvast vrijblijvend contact op met:
Cleantech Holland, info@cleantechholland.com of 079 3531390.


Share:

Comments are closed.